Intrebari frecvente  
     
 
Intrebare: As vrea sa ajut copilul sa se integreze mai usor, pot ramane la gradi cu el pana nu va mai plange?
Raspuns:

In nici un caz NU. Mai devreme sau mai tarziu tot va trebui sa plecati si copilul va plange dupa aceea. Tot va exista o perioada dificila, cu lacrimi si suspine de ambele parti. Daca ramaneti cu copilul va fi si mai greu dupa aceea si el nu va intelege de ce dintr-o data il abandonati. In plus, toti ceilalti copii au suspinat la vremea lor dupa parinti iar prezenta unui adult in sala de clasa ar putea redeschide rani inchise.

 
Intrebare: Copilul meu venea cu placere la gradinita si dintr-o data a inceput sa planga. Ce s-a intamplat ?
Raspuns:

Nu este obligatoriu sa se fi intamplat ceva la gradi. Este posibil sa fi aparut schimbari de rutina( fie mami e acasa, fie bunica a venit sa sta la noi pentru cateva saptamani, fie copilul a fost mutat din dormitorul parintilor,mami asteapta un fratior/surioara,etc). Orice schimbare de program,mai ales acasa, poate debusola un copil. Desigur trebuie luate in calcul si analizate si schimbarile de la gradinita, se va discuta cu educatoarea si cu parintii si se vor gasi cauzele si mai ales solutiile.

 
Intrebare: Ce pot face pentru a ajuta copilul sa se integreze in colectivitate?
Raspuns:

Puteti sa il incurajati permanent, sa-i explicati cat de frumos va fi, cat de mult ii va placea, va invata lucruri noi si isi va face o multime de prieteni. Va trebui sa fiti dvs. insiva convinsi de acest lucru, iar programul de integrare va fi unul treptat, incepand cu un program scurt si marind treptat numarul orelor petrecute la gradinita. Este indicat sa lasati copilul pentru inceput 1-2 ore daca aveti teama ca va fi o despartire dificila si sa intelegeti si sa acceptati faptul ca TOTI COPIII PLANG LA INCEPUT. 

 
Intrebare: Copilul meu nu vorbeste bine lb.romana, cum se va descurca in engleza?
Raspuns:

Copilul va invata treptat,direct in lb.engleza iar pentru acumularea cunostintelor nu are nevoie de lb.romana. Va invata engleza natural, prin joc, si va ajunge sa gandeasca intr-o limba straina incetul cu incetul. 

 
 
Linkuri utile:
Cariere
Calendar scolar
Blog
Galerie foto
 
     
 
 
 
 
Acasa         Despre noi          Parteneri Springfield          Contact          Utile pentru parinti          Intrebari frecvente
 
Site-ul apare in Directorul Kappa
Alege NET Rom Business pentru succesul afacerii tale!
Copyright © 2011 Springfield Center. Toate drepturile rezervate